Wat is nieuw

Weet jij wat je wilt?

 

Je persoonlijke waarden zijn een leidraad voor al je keuzes


Choicemakers festival

Ik was als coach aanwezig op het Choicemakers Festival in Nijmegen. Het was een festival voor mensen die voor een keuze staan en daar niet uit komen. Bij mij schoven twee vrouwen aan met de mededeling ‘ik weet niet wat ik wil’.

Philippa was jong, had gestudeerd en zat in haar eerste baan. Het feit dat ze grotendeels achter een beeldscherm moest werken in plaats van met cliënten was voor haar een flinke afknapper. Ze voelde zich uitgeblust, werd gek van haar voortdurende gepieker en beleefde weinig plezier.

Diana was midden vijftig en had haar werk opgegeven toen haar man ziek werd. Na zijn overlijden zorgde zij voor haar dochter. Die was inmiddels het huis uit en Diana moest solliciteren. Ze vond een hele boel dingen leuk maar wist niet waar haar hart nu echt lag.

De coaching

Ik heb met hen eerst een diepe ademhalingsoefening gedaan. Dat bracht onmiddellijk wat rust. Met een introspectie oefening bracht ik hen in verbinding met hun hara, het middelpunt van je lichaam. Tot slot hebben zij een opdracht gedaan die hun persoonlijke waarden naar boven haalde.

Philippa was onthutst. Zij realiseerde zich dat zij jarenlang haar persoonlijke waarden heeft genegeerd en dat dat de oorzaak is van haar gepieker en stress. Haar sterkste waarde was en is creativiteit. Vanaf nu gaat zij verschillende creatieve werkvormen uitproberen om zo te achterhalen wat haar het beste ligt. Haar droom is om met haar werk in een museum te staan.

Diana was enthousiast. De uitkomst bevestigde haar in wat ze diep van binnen al wist. Haar waarden zijn o.a. liefde en schoonheid. We spraken verder over welke beroepen en organisaties daarbij passen. Zij gaat nu gericht solliciteren als gastvrouw bij evenementenbureaus die congressen en conferenties organiseren.

Deze vrouwen hebben in korte tijd hun koers gevonden. Weten wat je persoonlijke waarden zijn geeft zoveel richting. Het is een leidraad voor al je keuzes gedurende de rest van je leven.

Workshop 'Weten wat je wilt'

Zit jij in een soortgelijke situatie als Philippa en Diana? En wil jij ook helderheid over jouw te varen koers?

Dan is de workshop ‘Weten wat je wilt’ er een voor jou. Het is op woensdag ochtend 15 april van 9.30 tot 12.30 in Nijmegen. Deelnemen kost € 75,-
De eerste 3 aanmelders krijgen na deelname een telefonische sessie met mij cadeau!

Zorg dat jij weet wat je wilt en meld je aan ContactGa terug