Wat is nieuw

Hoe vrij kiest de vrouw?

Promotie onderzoek van Justine Ruitenberg toont aan dat moeders in hun keuze om te werken zich sterk laten beïnvloeden door hun omgeving.

Promotie onderzoek

Sociologe Justine Ruitenberg promoveerde afgelopen maand op een onderzoek naar de beroepskeuze en deelname aan de arbeidsmarkt van moeders. Zij kwam tot de conclusie dat ouders, leraren, partners en werkgevers grote invloed hebben op de keuze om parttime te werken. Deeltijdwerk is de nieuwe sociale norm geworden voor moeders met jonge kinderen, concludeert Ruitenberg. Zowel fulltime werkende moeders als thuisblijfmoeders krijgen te maken met onbegrip en verwijten vanuit hun sociale omgeving. 

 

Invloed van de omstandigheden

Dit onderzoek toont weer eens aan dat vrouwen in hun keuzes de omstandigheden sterk laten mee spelen. Zij voelen zich er voor verantwoordelijk dat alles goed loopt in hun werk, voor hun partner, het huishouden, eventuele kinderen, de zorg voor ouders en pas in de laatste plaats voor hen zelf. Bij mannen is dat precies andersom: zij nemen besluiten op basis van wat zij ambiëren. Die ambitie wordt veelal gevoed door de sociale norm dat succes gelijk staat aan het hebben van status en macht. De omstandigheden van gezin, huishouden en zorg voor ouders voegen zich naar hun besluit.

Dit zorgt er voor dat wanneer b.v. de man een uitdagende baan elders krijgt aangeboden, het hele gezin bereid is om te verhuizen, hun sociale leven op te geven, van school en baan te veranderen. Wanneer de vrouw een uitdagende baan elders krijgt aangeboden, is zij eerder geneigd die baan niet te accepteren, omdat het zoveel consequenties heeft voor partner, gezin en sociaal netwerk.

Ruimte voor jouw drijfveer

Door steeds op deze manier keuzes te maken, raken vrouwen de verbinding kwijt met hun innerlijke drijfveer, hun oer ambitie. Waar droomde je van toen je kind was? Wat geeft je energie en plezier? Hoeveel ruimte geef je dat in je volwassen werkzame leven?

Woman What’s Up helpt vrouwen die verbinding opnieuw te vinden. Tijdens de ‘Intense Incentive for Female Leadership’ leer je handelen vanuit je innerlijke kracht. Wanneer je weet/voelt/ervaart wat jouw missie is, ben je ook bereid daar steeds voor te kiezen. Je leert hoe je de lastige gesprekken kunt voeren, in je kracht blijft, open staat voor de ander, wendbaar omgaat met weerstand en flexibel kunt zijn in het vinden van oplossingen. Wees niet verrast dat zaken in je werk, maar ook in het huishouden, zorg voor gezin/ouders en je sociale leven een andere invulling krijgen, waardoor jij meer voldoening ervaart!

Wat houdt het ‘Intense Incentive for Female Leadership’ in? 

Het programma bestaat uit 5 bijeenkomsten van een dagdeel verspreid over 3 maanden met een groep van maximaal 10 vrouwen; 2,5 uur individuele coaching; tussentijdse praktijk opdrachten; het opbouwen van een nieuw netwerk; het boek ‘Mastering Respectful Confrontation’.
De eerste bijeenkomst is op 15 April in de regio Utrecht. Op Training met open inschrijving vind je de overige data.

Welke investering vraagt dit?

Tijd en aandacht. De tijd om 5 dagdelen aanwezig te zijn, maar ook de tijd en aandacht om in de praktijk opdrachten te doen. Het resultaat van de ‘Intense Incentive’ is afhankelijk van jouw inzet: ben je bereid mee te gaan op deze ontdekkingstocht naar jouw leiderschap?

Is het antwoord ‘ja’, dan is er een financiële investering. De totale kosten voor het volgen van de ‘Intense Incentive for Female Leadership’ zijn € 1500,-  Omgerekend is dat € 500,- per maand of € 300,- per bijeenkomst, inclusief coaching, boek en praktijk opdrachten.

Bovendien ontvangen de eerste 5 aanmelders € 100,- korting op de totaal prijs.
Als dit is wat je nodig hebt, wees er dan snel bij. Er is maar plek voor 10 deelneemsters!Ga terug